Lokalt idrottsgymnasium – LIU

Vill du läsa extra idrott som individuellt val? Då är LIU rätt inriktning för dig.

Filbornaskolan har alternativet Idrott- och hälsa specialisering som individuellt val. Med detta val läser du Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 inom ditt individuella val. Dessa kurser inriktar vi mot en idrott, precis som Specialidrott inom NIU.

Du tränar två gånger i veckan de två första åren

När du går på LIU får du möjlighet att utvecklas inom din idrott under skoltid två pass i veckan. Du läser kurserna under de två första åren och kurserna motsvarar 200 gymnasiepoäng. Du tränar två pass i veckan på skoltid de två första åren och i normala fall läser du gymnasiet i samma takt som övriga elever – alltså på 3 år. Om du vill och om det fungerar med din studieplan kan du få möjlighet att träna två pass per vecka även under årskurs 3.

Våra LIU-idrotter

Vi samarbetar med lokala idrottsföreningar och i dagsläget erbjuder vi LIU på gruppnivå i

  • fotboll
  • friidrott
  • ishockey
  • padel.

Det kan också finnas möjlighet för specialisering inom andra idrotter. Just nu har vi lösningar inom badminton, bågskytte, kanot, ridning och styrkelyft. Om du har andra önskemål så rektor anders.nilsson@helsingborg.se för att få veta mer.

Ansökan

Du ansöker till LIU i samband med din gymnasieansökan den 15 februari. Kontakta rektor anders.nilsson@helsingborg.se för mer information och hur vi eventuellt skulle kunna möta dina önskemål.