Om Filbornaskolan

Helsingborgs sportigaste gymnasieskola

Vill du kombinera din passion för sport med en högkvalitativ utbildning? Då är Filbornaskolan rätt skola för dig! Hos oss kan du utveckla din talang för din idrott samtidigt som du får en gedigen utbildning.

Vi erbjuder ett brett utbud av idrotter att välja mellan och våra tränare är experter inom sina områden. Som idrottselev på Filbornaskolan kan du välja mellan riksidrottsgymnasium (RIG), nationell idrottsutbildning (NIU) och lokalt idrottsgymnasium (LIU).

Filbornaskolan är en mötesplats för många elever. Många är här för idrotten, men du behöver inte hålla på med sport för att gå här – alla är välkomna. Här hittar du blivande industritekniker, försäljare, hantverkare, barnskötare, ingenjörer, psykologer och ekonomer.

Vi har en skön blandning av elever, samma mix av människor som finns utanför skolan, i arbetslivet och i samhället. Den spännande blandningen av elever med olika bakgrund, drömmar och intressen gör Filbornaskolan till en härlig plats att tillbringa dina gymnasieår på.

En tillgänglig skola

Filbornaskolan är en skola i ett plan tillgänglig för alla. Skolan har crika 800 elever. Filbornaskolan flera teoretiska och praktiska gymnasieprogramoch anpassad gymnasieskola. Skolan har en tydlig idrotts- och hälsoprofil och ligger bredvid Filborna Arena, en modern sim- och sportanläggning och gränsar till fina naturområden. Med goda bussförbindelser tar du dig till centrum på mindre än 10 minuter.

Vår profil

På Filbornaskolan finns det mycket att välja på. Hos oss kan lägga till idrott på både elitnivå och på motions- och hälsonivå.

Idrott

Vad innebär det att läsa på Helsingborgs idrottsgymnasium?

  • Möjlighet att kombinera skola och idrott.
  • Ämnet specialidrott på schemat.
  • Fyra kurser: Idrottsspecialisering 1, 2 och 3 samt tränings- och tävlingslära 1.

Ett idrottsgymnasium är dock mer än ett ämne. Det handlar också om att skapa en miljö som stödjer en positiv talangutveckling samt möjligheter till goda studieresultat. Vi vill att du ska nå så bra resultat som möjligt både i skolan och inom din idrott.

Bli vår kollega?

Känslan hos oss på Filbornaskolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever, personal, föräldrar och företag. Som medarbetare hos oss förväntas du arbeta elevorienterat och lösningsfokuserat tillsammans med kollegor och arbetslag.

Du som pedagog följer vår pedagogiska idé som omfattar konstruktiv länkning och formativ bedömning. Du arbetar med IKT på ett naturligt sätt i undervisningen och i den pedagogiska dokumentationen av elevernas lärande.

Vill du veta mer?

Läs mer om att arbeta i Helsingborgs stads skolor och se lediga tjänster genom att följa knappen nedan.