Hotell, restaurang och bageri
Programmet för hotell, restaurang och bageri vänder sig främst till dig som vill arbeta inom hotell, restaurang och storhushåll eller inom något liknande yrkesområde.
Här möts du av ambitiös och engagerad personal och elever, i ett stimulerande studieklimat som kännetecknas av flexibilitet och individuella lösningar och anpassningar.
Filbornaskolan är en spegling av samhället med en blandning av teoretiska och praktiska program, där anpassade gymnasieskolan är en välfungerande integrerad del av skolan.
Vad kan du förvänta dig av oss?
Vi strävar för att du efter din utbildning hos oss, har fått praktiska kunskaper om vardag och yrkesliv, har utvecklat social kompetens, är kvalitetsmedveten och tar ansvar så att du kan samarbeta bra med andra på en arbetsplats.
Vem vänder sig programmet till?
Programmet för hotell, restaurang och bageri vänder sig främst till dig som vill arbeta inom hotell, restaurang och storhushåll eller inom något liknande yrkesområde. Du ska vara serviceinriktad och tycka om att möta kunder och att arbeta tillsammans med andra. Hos oss får du redskap att utveckla din förmåga att samarbeta, kommunicera, ta ansvar, reflektera och vara kreativ.
Vad gör vi på programmet?
I utbildningen ingår gymnasiegemensamma ämnen i anpassad gymnasieskola och yrkesinriktade kurser. De yrkesinriktade kurserna är under de två avslutande åren förlagda till gymnasieskolans restaurangutbildning. Under dessa två år gör du också minst 22 veckors praktik kopplade till utbildningen. Den anpassade gymnasieskolan är 4-årig.
Boka studiebesök
Går du i årskurs 9 och ska börja i den anpassade gymnasieskolan?
Poängplan
Hotell, restaurang och bageri, Anpassad gymnasieskola
Ämne | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Åk 4 | |
---|---|---|---|---|---|
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN | 900 poäng | ||||
Engelska 1 | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
Estetisk verksamhet | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
Idrott och hälsa 1 | 50 | 50 | 50 | 50 | 200 |
Matematik 1 | 12,5 | 12,5 | 12,5 | 12,5 | 100 |
Naturkunskap 1 | 50 | 50 | |||
Religionskunskap 1 | 50 | 50 | |||
Samhällskunskap 1 | 12,5 | 12,5 | 12,5 | 12,5 | 50 |
Svenska 1 | 50 | 50 | 50 | 50 | 200 |
Historia 1 | 50 | 50 | |||
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN | 600 poäng | ||||
Bageri och konditorikunskap | 50 | 50 | 0 | 0 | 100 |
Hotell | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
Livsmedels och näringskunskap | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
Måltids och branschkunskap | 50 | 50 | 50 | 50 | 200 |
Service och bemötande | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNINGAR | 700 poäng | ||||
Bageri och konditorikunskap 1 | 0 | 0 | 50 | 50 | 100 |
Serveringskunskap 1 | 25 | 25 | 25 | 25 | 100 |
Matlagningskunskap 1 | 50 | 50 | 0 | 0 | 100 |
Matlagningskunskap 2 | 0 | 0 | 50 | 50 | 100 |
Servering 1 | 50 | 50 | 0 | 0 | 100 |
Servering 2 | 0 | 0 | 50 | 50 | 100 |
Idrott och hälsa 2 | 0 | 0 | 100 | 0 | 100 |
INDIVIDUELLT VAL | 200 poäng | ||||
Individuellt val | 50 | 50 | 50 | 50 | 200 |
GYMNASIEARBETE | 100 poäng | ||||
Gymnasiearbete | 0 | 0 | 0 | 100 | 100 |