Skolan

Filbornaskolan är Helsingborgs sportigaste gymnasieskola. Här har du möjlighet att utveckla ditt idrottande samtidigt som du lyckas med studierna. Som idrottselev på Filbornaskolan kan du välja mellan tre alternativ: NIU (Nationell idrottsutbildning), RIG (Riksidrottsgymnasium) samt idrottsspecialisering LIU (Lokalt idrottsgymnasium).

Filbornaskolan är en mötesplats för många elever. Många är här för idrotten men du behöver inte hålla på med sport för att gå här – alla är välkomna. Blivande industritekniker, försäljare, hantverkare, barnskötare, ingenjörer, psykologer och ekonomer. Ett Sverige i miniatyr.

Vi har en skön blandning av elever, samma mix av människor som finns utanför skolan, i arbetslivet och i samhället. Den spännande blandningen av elever med olika bakgrund, drömmar och intressen gör Filbornaskolan till en härlig plats att tillbringa dina gymnasieår på. Helt enkelt en bra skola.

Se allt som vi kan erbjuda i filmen nedan:

Skolan som snabbintegrerar eleverna

Tillsammans med organisationen Kompis Sverige har eleverna på Filbornaskolan haft en serie worshops. Tanken är att elever på introduktionsprogrammet och elever från de nationella programmen ska träffa varandra. SVT var här och gjorde ett reportage från en sådan workshop.