Skolan

Hos oss får du möjlighet att utvecklas utifrån din talang. Filbornaskolan erbjuder en studiemiljö som kännetecknas av närhet mellan personal och elever. Vi är en skola med många möjligheter och en mångfald av program; två yrkesprogram, tre högskoleförberedande program, introduktionsprogram samt gymnasiesärskola.

Filbornaskolan ligger i östra delen av Helsingborg, mellan Filborna Arena och Filborna skogspark. Nära till topputrustad träningsanläggning, fotbollsplaner samt möjlighet till sköna naturupplevelser.

Vi tror på våra legitimerade lärare. Vi tror på en nära kontakt mellan elever och lärare. Vi tror på vår pedagogiska idé, som innebär: välplanerade kurser och lektioner, elevernas delaktighet, en nära länkning mellan målen för utbildningen-elevuppgifterna och den formativa bedömningen av elevernas prestationer.

Se allt som vi kan erbjuda i filmen nedan:

Skolan som snabbintegrerar eleverna

Tillsammans med organisationen Kompis Sverige har eleverna på Filbornaskolan haft en serie worshops. Tanken är att elever på introduktionsprogrammet och elever från de nationella programmen ska träffa varandra. SVT var här och gjorde ett reportage från en sådan workshop.