Filbornaskolans kunniga yrkeslärare validerar kunskaper på industriföretag

Yrkeslärare på industriprogrammet på Filbornaskolan i Helsingborg hjälper industriföretag att validera medarbetares yrkeskunskaper.

Att det finns papper på vad en medarbetare faktiskt kan är en trygghet för både de anställda och företagen. Ett sätt är att låta personalen validera sin yrkeskunskap.

Filbornaskolans yrkeslärare experter på utbildning

Filbornaskolans lärare hjälper industriföretag att validera medarbetares yrkeskunskaper. I bild från vänster till höger: Anders Davidsson, yrkeslärare och testledare för Teknikcollege testcenter på Filbornaskolan, Jerker Modéer, biträdande rektor för Industritekniska programmet och Nicklas Lishöj, yrkeslärare på Filbornaskolan. Foto: Petter Gustafsson

– Vår huvudsakliga målgrupp är visserligen gymnasie- och vuxenelever, men vi är experter på utbildning och kan också skräddarsy och erbjuda utbildningsinsatser för industrin, säger Jerker Modéer, som är biträdande rektor för Industritekniska programmet på Filbornaskolan.

Läge att satsa på validering nu

-Det är läge att satsa på validering nu. Dels hjälper vi industrin och dels håller vi verksamheten i vårt testcenter igång nu när våra gymnasieelever distansundervisas istället för att vara på skolan, säger Anders Davidsson , om är yrkeslärare på Filbornaskolan och testledare på Teknikcollege testcenter i Helsingborg.

Filbornaskolans industritekniska program certifierat av Teknikcollege

Industritekniska programmet på Filbornaskolan är certifierat av Teknikcollege. Genom certifieringen vill Filbornaskolan utveckla ett långsiktigt samarbete mellan lokalt näringsliv för att öka tillgängligheten på efterfrågad arbetskraft och säkerställa en god utbildning för sina elever.

Läs mer om Industriprogrammet på Filbornaskolans webb

Läs mer på Teknikcollege webb om vad Filbornaskolans certifiering betyder för dig som student