Handboll

Vi på Filbornaskolan är stolta över att bedriva ett av Sveriges största idrottsgymnasium med en rad olika idrotter, där NIU Handboll är en av dessa idrotter. Så vill du satsa extra på din handbollskarriär? Är du beredd att lägga extra tid och energi på din handboll för att utveckla ditt handbollsspel på alla plan då ska du söka dig till NIU handboll på Filbornaskolan.

Elitininriktad utbildning

NIU handboll är en elitinriktad utbildning som bygger på att utbilda och utveckla framtidens elithandbollsspelare. Som elev på NIU handboll på Filbornaskolan har du fyra lektioner i veckan som alla är riktade till att utveckla dig som handbollsspelare. Under dessa lektioner kombinerar vi handbollsträning, olika typer av fysisk träning med teoretiska inslag, allt för att ge dig förståelse och färdigheter som krävs för att bli en elitidrottare.

Individen i fokus

Handbollsträningen består till stor del av teknisk och taktisk träning där den individuella utvecklingen står i fokus. Varje elev arbetar utifrån sin ”individuella utvecklingsplan” för att på så sätt fokusera på sina egna styrkor och utvecklingsområden. Individens utveckling är viktig för oss på Filbornaskolan, samtidigt som vi arbetar med att utbilda våra elever i vilka krav och förväntningar det finns inom elitidrotten. Vi vill få eleverna att själv bli medvetna om sin träning och ge dem förståelse och kunskap för att själv driva sin träning framåt.

Studier och idrott lika viktiga

För oss på Filbornaskolan är både studierna och idrotten viktig. Eleverna ska kunna fokusera och engagera sig fullt ut både på sin idrott och på sina studier. Därför kommer du som idrottselev på Filbornaskolan gå en fyraårig gymnasieutbildning, just för att kunna bedriva en elitinriktad träning samt hinna med skolan. För man blir som sagt bra på det man tränar på!

Samarbete med OV Helsingborg

Filbornaskolan samarbetar inom handbollen med elitföreningen OV Helsingborg för att även kunna erbjuda elitinriktad verksamhet på kvällstid. Samverkan mellan skolan och föreningen sker genom kontinuerlig kommunikation mellan elevernas tränare i hemmaföreningen och skolans instruktör.

Våra tränare

Ansvarig instruktör på NIU handboll på Filbornaskolan är Alexandra Möller. Alexandra är utbildad lärare och har mångårig erfarenhet av att utbilda och utveckla unga spelare mot elithandbollen. Hon har haft egen proffs- och landslagskarriär som spelare och dessutom tränat damlag på elitnivå.

Toni Johansson är elittränare för OV Helsingborgs herrar i Handbollsligan. Han är dessutom förbundskapten för ungdomslandslaget, pojkar födda -06 och -07.

Robert Zudic är utbildad målvaktstränare inom SHF. Han har varit ungdomstränare i OV Helsingborg i flera år där hans nuvarande roll är huvudtränare för juniorlaget på pojksidan.

Kontaktuppgifter lärare

Alexandra Möller

0731-53 28 29

Läs mer om möjligheterna att kombinera studier och handboll på Svenska Handbollsförbundets webbplats.