Golf

Om du är intresserad av att kombinera studier med en elitsatsning på golf, är golfgymnasium ett bra alternativ för din utveckling. Detta är en utbildning för dig som är driven och vill göra en elitsatsning på golf.

På Filbornaskolan finns både ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och en Nationell idrottsutbildning (NIU).

Målet med golfgymnasiet är att ge satsande golfjuniorer möjlighet att förena skola och elitidrott på ett bra sätt under fyra år. Hos oss kommer du att erbjudas bästa möjliga förutsättningar för denna kombinationen.

Det ställs också en del krav på att du ska klara livet i sin helhet och med ett större ansvarstagande än tidigare för att du ska få ut mesta möjliga av dina studier och din idrott.

Ludvig Åberg gör succé i USA

Ludvig Åberg är före detta elev på Filbornaskolan. I videon från PGA Tour beskriver han vilken vinst och bra start i hans golfkarriär det har varit att ha gått på RIG golf .

Se film på youtube

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vi tränar på Vasatorps GK

Filbornaskolans golfträning under skoltid genomförs på Vasatorps GK, en 54-håls anläggning i toppklass.

Du tränar och spelar fritt på klubben under hela din gymnasietid på RIG. Om du behöver boende under din tid på RIG, finns det ett elevboende placerat mellan skolan och golfklubben.

Riksidrottsförbundet (RF) ger ett särskilt ekonomiskt stöd till platserna på RIG. RF tillsammans med Svenska Golfförbundet (SGF) och Helsingborgs Stad organiserar verksamheten.

Verksamheten vid NIU följs upp av SGF genom kontinuerliga träffar med Filbornaskolan och den personal som är kopplad till NIU.

En elev på NIU läser samma skolämnen, specialidrott, som eleverna på RIG. Du tränar och spelar fritt på klubben under alla skolpass. Skillnaden mellan RIG och NIU är att NIU eleverna i större grad får ta ett större eget ansvar för att skapa förutsättningar för utveckling utanför skoltid.

Du är garanterad att din hemkommun betalar för dina studier på RIG. Idrottskurserna omfattar 400 poäng.

Ansvarig för RIG är: Hans Larsson, Lars Hägglund och Camilla Bryngelsson. Ansvarig för NIU är: Linnéa Friskman

Om du tycker att det verkar intressant och utvecklande att gå på Filbornaskolans RIG eller NIU är du välkommen med din ansökan. Till RIG söker du senast den 15 oktober och till NIU 1 december.