Golf

Om du är intresserad av att kombinera studier med en elitsatsning på golf, är golfgymnasium ett bra alternativ för din utveckling. Detta är en utbildning för dig som är engagerad och vill göra en elitsatsning på golf.

Målet med golfgymnasiet är att ge satsande golfjuniorer möjlighet att förena skola och elitidrott. Hos oss kommer du att erbjudas bästa möjliga förutsättningar. Det ställs också krav på dig, det kravs disciplin och ansvarstagande för att du ska få ut mesta möjliga av dina studier på vårt golfgymnasium.

Filbornaskolans golfträning är på Vasatorps GK, en 54-håls anläggning i toppklass. Du tränar och spelar fritt på klubben under hela din gymnasietid på RIG. Om du behöver boende under din tid på golfgymnasiet, finns det placerat mellan skolan och golfklubben.

Riksidrottsförbundet ger elitidrottsstöd till platserna på RIG. Tillsammans med Svenska Golfförbundet ansvarar också Riksidrottsförbundet för verksamheten. Du är garanterad att din hemkommun betalar för dina studier på RIG. Idrottskurserna omfattar 700 poäng.

Om du tycker att det verkar intressant och utmanande att gå på Filbornaskolans golfgymnasium är du välkommen med din ansökan. Från och med hösten 2020 kan vi även erbjuda golf som NIU-idrott.