search error_outline

Brottning

Helsingborgs Idrottsgymnasium - Brottning kännetecknas av att eleverna får en kvalitativt bra utbildning samtidigt som de möter en idrottsmiljö som ger optimala förutsättningar till idrottslig och personlig utveckling. Idrottsgymnasiet utmärks av engagemang, samverkan och helhet.
På brottningsgymnasiet på Filbornaskolan i Helsingborg kan du kombinera en elitsatsning i Brottning med dina studier. Eleverna på Brottningsgymnasiet kan gå olika program och samtidigt delta på brottargymnasiet. Helsingborgs Brottningsgymnasium har funnits sedan hösten 2008 och är ständigt under utveckling för att hålla sig i framkant. Vi vill stå för en offensiv brottning!

Vår idé är att ge eleverna fördjupade kunskaper inom brottning, träning – samt näringslära, vilket vi tror ger eleverna en positiv utveckling. Då träningar sker dagtid har eleverna fortfarande möjlighet att träna alla pass med sin moderklubb. Brottargymnasiet ska vara ett bra komplement till den ordinarie träningen med den egna föreningen.

Vi ska ge eleven de verktyg som behövs för att kunna nå så långt det bara går. Det gör vi bland annat genom att ge utbildning i brottning, styrketräning, träningslära, näringslära samt idrottsskador.

• Vi tror på att utveckla den enskilde elevens teknik inom både brottning och styrketräning.
• Vi tror på ett bra samspel mellan elev och tränare för maximal utveckling.
• Vi tror på bra samarbete med elevernas föreningar.
• Vi tror att vi med en stark gemenskap i gruppen når ännu längre.

Vår målsättning är att du som elev hela tiden ska utvecklas positivt i din brottning, dina studier, psykiskt samt socialt. Och naturligtvis att du ska ha roligt!

För närvarande är det 9 tjejer på Brottningsgymnasiet. Vi tränar tre gånger i veckan på skoltid, två brottningspass och ett styrketräningspass, samt har teori i tränings- och tävlingslära.

Våra lärare, Johanna och Elin, har båda egna elitkarriärer och vet vad som krävs för att nå långt inom brottning.