Brottning

Helsingborgs Idrottsgymnasium - Brottning kännetecknas av att eleverna får en kvalitativt bra utbildning samtidigt som de möter en idrottsmiljö som ger optimala förutsättningar till idrottslig och personlig utveckling. Idrottsgymnasiet utmärks av engagemang, samverkan och helhet.

På brottargymnasiet på Filbornaskolan i Helsingborg kan du kombinera en elitsatsning i Brottning med dina studier. Eleverna på Brottningsgymnasiet kan gå olika program och samtidigt delta på brottargymnasiet. Helsingborgs Brottningsgymnasium har funnits sedan hösten 2008 och är ständigt under utveckling för att hålla sig i framkant. Vi vill stå för en offensiv brottning!

Vår idé är att ge eleverna fördjupade kunskaper inom brottning, träning – samt näringslära, vilket vi tror ger eleverna en positiv utveckling. Då träningar sker dagtid har eleverna fortfarande möjlighet att träna alla pass med sin moderklubb. Brottargymnasiet ska vara ett bra komplement till den ordinarie träningen med den egna föreningen.

Vi ska ge eleven de verktyg som behövs för att kunna nå så långt det bara går. Det gör vi bland annat genom att ge utbildning i brottning, styrketräning, träningslära, näringslära samt idrottsskador.

  • Vi tror på att utveckla den enskilde elevens teknik inom både brottning och styrketräning.
  • Vi tror på ett bra samspel mellan elev och tränare för maximal utveckling.
  • Vi tror på bra samarbete med elevernas föreningar.
  • Vi tror att vi med en stark gemenskap i gruppen når ännu längre.

Vår målsättning är att du som elev hela tiden ska utvecklas positivt i din brottning, dina studier, psykiskt samt socialt. Och naturligtvis att du ska ha roligt!

För närvarande är det tretton elever på Brottningsgymnasiet, både killar och tjejer, men vi blir hela tiden fler. Vi tränar fyra gånger i veckan, två brottningspass, ett styrketräningspass samt teori i tränings- och tävlingslära i specialidrott.

Du får betyg i kurserna specialidrott1 (brottning) 100p och tränings- och tävlingslära1 100p  – här bedöms bland annat:

  • Hur du utvecklats träningsmässigt i förhållande till din talang
  • Hur du tillgodogör dig teoriutbildningen
  • Hur du fungerar i grupp

Lärare:
Brottning: Emil Sandahl och Johanna Mattsson
Styrketräning: Anders Lindsjö.

Kontakt:
Anders Gustavsson, 073-390 73 07
Lisa Mattsson, 072-966 39 82
Emil Sandahl, 072-284 15 88