Riksidrottsgymnasium, golf

Om du är intresserad av att kombinera studier med en elitsatsning på golf, är vårt elitidrottsgymnasium ett bra alternativ för din utveckling. Detta är en utbildning för dig som är engagerad och vill göra en elitsatsning mot internationell elit som senioridrottare i golf.

Målet med riksidrottsgymnasiet är att ge satsande juniorer möjlighet att förena skola och elitidrott. Hos oss kommer du att erbjudas bästa möjliga förutsättningar. Det ställs också krav på dig. Det krävs disciplin och ansvarstagande för att du ska få ut mesta möjliga av dina studier på vårt riksidrottsgymnasium.

Ansök till utbildningen senast 15 oktober

Om du tycker att det verkar intressant och utmanade att gå på Filbornaskolans riksidrottsgymnasium för golf är du välkommen med din ansökan senast 15 oktober. Vi antar 8 platser per år. Ansökningsblankett och information hittar du på Svenska golfförbundets webbplats.

Din hemkommun betalar för RIG

Det utgår ett elitidrottsstöd från Riksidrottsförbundet till platserna på RIG. Tillsammans med Svenska Golfförbundet ansvarar också Riksidrottsförbundet för verksamheten. Du är garanterad att din hemkommun betalar för dina studier på RIG. Idrottskurserna omfattar 700 poäng.

Våra anläggningar

Filbornaskolans golfverksamhet är förlagd till Vasatorps GK under säsong, en 54-håls anläggning i toppklass. Du tränar och spelar fritt på klubben under hela din gymnasietid på RIG. Under vintern bedrivs träningen inomhus.

Om du får en plats på riksgymnasiet, kommer du att erbjudas en plats på ett boende, som finns placerat mellan skolan och golfklubben.

Vårt elevboende

För våra riksgymnasieelever erbjuder vi boende i elevhem. Det boende vi har idag ligger på Minörgatan 2 i Helsingborg.

Boendet har 27 studentrum/lägenheter i två plan, med egen dusch/toalett, ett mindre kylskåp och med möjlighet att sätta in en micro. På varje våningsplan finns gemensamhetsutrymmen som kök med stor matplats, sällskapsrum med TV och tvättstuga. Tillgång till större frysar och kylskåp finns i köket. Är du bra förberedd för att klara av din ”markservice” så kommer starten på gymnasiet att gå mycket lättare.

I dagsläget är hyran för boendet 4863 kr/månad i 10 månader. Hyresfritt i juni och juli.

Boendet har tillsyn av två boendeföreståndare som är på boendet morgnar, kvällar och på helger.

Förbered dig för eget boende

Att flytta hemifrån som 15/16 – åring ställer nya krav och förväntningar på de flesta ungdomar. Det du haft hjälp med hemma skall du till stora delar klara själv. Om du kan laga en del maträtter, vet hur man tvättar, lärt dig ha koll på dina kläder och saker, är van att handla och ha koll på ekonomi samt städa, så kommer ditt första gymnasieår på RIG bli mycket enklare än om motsatsen gäller. Så, om du fått en RIG – plats och bestämt dig för att flytta – lägg tid på att lära dig så mycket som möjligt av ovanstående för att du skall få en bra start på din RIG – tid.