Jobba hos oss

Känslan hos oss på Filbornaskolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever, personal, föräldrar och företag. Som medarbetare hos oss förväntas du arbeta elevorienterat och lösningsfokuserat tillsammans med kollegor och arbetslag.

Du som pedagog följer vår pedagogiska idé som omfattar konstruktiv länkning och formativ bedömning. Du arbetar med IKT på ett naturligt sätt i undervisningen och i den pedagogiska dokumentationen av elevernas lärande.

I Helsingborgs stads skolor tror vi på ett kollegialt lärande mellan både verksamheter och kollegor och på ett smart resursoptimerat stöd. Det ser vi som viktiga framgångsfaktorer för att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag. Vi vill att du ska lyckas.

Som medarbetare på Filbornaskolan är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Josef Erlandsson är lärare på Filbornaskolan

Vad jobbar du med?
Jag är matematik- och fysiklärare på NA-programmet.

Varför har du valt att jobba på just den här enheten?
Många intresserade och ambitiösa elever. Jag har bara varit här en dryg termin, men jag kan konstatera att de elever som valt att satsa på idrott också är ambitiösa i skolan.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag älskar mina ämnen! Jag tycker fortfarande efter 15 år som lärare att matematiska bevis och fysikaliska formler som beskrivning av världen är vackra. Och jag brukar beskriva mitt jobb som att jag får betalt för att leka, för att laborera i fysik är fortfarande barnsligt roligt.

Vad är det bästa med att jobba i en av Helsingborgs stads skolor?
Jag känner mig väldigt trygg med det ledarskap mina närmsta chefer har uppvisat den här första tiden. Viktigt för mig som nyanställd!

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba här?
Sök hit! Vi trivs, helt enkelt!

Nyfiken på hur det ser ut hos oss? Häng med Linn Rix för ett besök på skolan och läs en kort intervju med henne här: