Bibliotek

Välkommen till Filbornaskolans bibliotek. Hit kan du komma för att läsa, söka information eller bara ta det lugnt en stund.

Jag som jobbar i Filbornaskolans bibliotek heter Ruby och håller biblioteket öppet alla skoldagar.

Bibliotekets centrala funktion är att tillgodose elevernas litterära behov, både när det gäller att hitta bra böcker att läsa på fritiden och information inför olika skoluppgifter eller gymnasiearbeten.  Hos oss hittar du ett brett sortiment av olika genrer, titlar, serieböcker, ljudböcker och digitala medel. Här har du också möjlighet till en tyst och avskild plats för studiero och läsning samt möjlighet att skriva ut, skanna och kopiera.

Du kan även besöka biblioteket när du vill få hjälp att hitta användbara länkar, förfina dina sökningar och få vägledning i källkritik. Det är viktigt för oss att du som elev känner dig trygg och hemmastadd i vårt bibliotek. Därför bjuder vi regelbundet in våra elever för att påverka biblioteksrummet och dess verksamhet.

För att kunna låna bibliotekets böcker behöver du teckna ett låneavtal. Kommunens skolbibliotek är en del av samarbetet Familjen Helsingborg och tillsammans med områdets 11 kommuner delar vi samma bibliotekskatalog. Det innebär att du kan använda dig av samma lånekort i hela samarbetsområdet. Du som inte har ett lånekort kan teckna ett låneavtal i ditt närmaste bibliotek. Information om detta hittar du här.

Har du några frågor? Fyll i formuläret nedan så får du snart ditt svar.