Det här gäller om du kommer hem från en utlandsvistelse

Folkhälsomyndigheten gick den 9 februari 2021 ut med nya rekommendationer om karantän och testning för alla som reser in i Sverige. Rekommendationen innebär att alla som varit utomlands under sitt sportlov (eller vid annat tillfälle) ska stanna hemma och undvika nära kontakt i sju dagar efter hemkomst. Alla måste också testa sig för Covid-19 två gånger, första gången snarast efter hemkomst och en gång till 5 dagar efter hemkomst.

Detta gäller alla, oavsett vilket land som besökts. OBS! Alla ska stanna hemma och undvika nära kontakt i sju dagar även om testerna inte påvisar covid-19.

På webbplatsen www.1177.se  finns information om hur tidsbokning för test går till.

Anledningen till de nya rekommendationerna är att Folkhälsomyndighetens vill begränsa och kontrollera spridningen av de nya virusvarianterna av Covid-19 i Sverige. För mer information om vad som gäller följ länken nedan:

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet.

Om ni varit utomlands under sportlovsveckan (eller vid annat tillfälle) och därför måste stanna hemma i karantän under vecka 9 direkt efter lovet måste ni anmäla det till skolan. Ni anmäler detta till skolsköterska Linda Boklund Birgersson på 042-103979 eller på mejl Linda.BoklundBirgersson@helsingborg.se. Vid karantän ska man som elev följa undervisningen hemifrån via Google Meet och med hjälp av uppgifter och lärares anvisningar på Itslearning. Mår man inte bra ska man sjukanmäla sig, precis som vanligt.

All aktuell information från skolan finns alltid på skolans hemsida – https://filbornaskolan.helsingborg.se/  och läggas ut på Itslearning i kursrum ”Filbornaskolan”.

Elever loggar in med sina inloggningsuppgifter som de fått från skolan. Det är, för vårdnadshavare når Itslearning genom att logga in med e-legitimation via helsingborg.se (http://skolportalen.helsingborg.se/)

Har du frågor vänder du dig i första hand till vår skolsköterska eller din mentor.

Bästa hälsningar,
Ledningsgruppen på Filbornaskolan